Könyv

Orbán Anita
Az antikommunizmus hatása az amerikai konzervativizmusra
A tanulmány bemutatja hogyan lett az antikommunizmus az amerikai neokonzervatív mozgalom egyik fő egyesítő ereje. A második világháborút követően számos olyan amerikai belpolitikai és nemzetközi esemény történt, amely megvilágította a kommunizmus igazi természetét és ezzel segített egységbe kovácsolni az amerikai konzervatív mozgalmat. A neokonzervativizmus történetének eszmei és politikai fénypontja volt Ronald Reagan elnökké választása, akinek először hollywoodi évei alatt kellett nyíltan állást foglalnia a kommunizmus kérdésében.
Online ár: 650 Ft
Az antikommunizmus hatása az amerikai konzervativizmusra
Kocsis Péter Csaba - Vasváry Viktor (szerk.)
Örményország kincsei - Titkok az Ararátról
A Károlyi Palota Kulturális Központban 2002. július 02. és október 31. között bemutatott nagysikerű örmény kiállítás reprezentatív katalógusa egy 6000 éves kultúra és művészet sokoldalú bemutatására vállalkozik. A kiállítás teljes anyagát tartalmazó képjegyzék 176 tárgyfotón mutatja be a Kr. e. 4. évezredtől a Kr. u. 19. századig az Örmény Állami Történeti Múzeum régészeti és néprajzi gyűjteményének legjavát. A katalógust átfogó történelmi, földrajzi és néprajzi tablók által megelevenedik egy mitikus, ősi civilizáció valamennyi szakasza, történelmi útja, kulturális és szellemi fejlődése- az emlékezetben élő múlt originális értékei. Az Örményország kincsei- Titkok az Ararátról, című katalógus egyedülálló művészeti albumként és az örmény kultúra enciklopédiájaként egyaránt nagy örömöt okoz majd olvasójának.
Örményország kincsei - Titkok az Ararátról
Banner Zoltán
Antal Imre a csángó festő
Antal Imre csángó művész gyönyörű festményein keresztül tárul elénk a Gyimesek világa: hegyek, völgyek, házak, emberek, egy olyan világ, melyet „mi nagyvárosi emberek elveszítettünk, mégis vágyódunk utána, mert sokkal emberibb, mint a mi világunk”.
Online ár: 3 950 Ft
Antal Imre a csángó festő
Zinner Tibor
A kádári megtorlás rendszere
A kötet az „emberarcú” szocializmus embertelenségét, az ’56-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlást mutatja be.
A kádári megtorlás rendszere
Vásárhelyi Gábor
A vörös báró összeesküvése
A kötet, amelyet a tisztelt Olvasó a kezében tart, a legújabb kori történeti időszak második világháborúval kezdődő közel két évtizedes időszakán belül két olyan - a kortársak számára kiemelkedő jelentőségű - eseménnyel foglalkozik, amelyek mindegyike a hivatalban lévő francia kormányfő erőszakos úton, és politikai machináció révén történő eltávolítására irányult: az első Darlan admirális 1942 decemberében történt meggyilkolása, a második Pierre Mendès- France legendás hírű baloldali miniszterelnök kommunista összeesküvés útján történő, és a titkosszolgálatok aktív részvétele mellett megvalósítani szándékozott megbuktatása, amelyre 1954-ben került sor.
Online ár: 1 800 Ft
A vörös báró összeesküvése
P. Sebők Anna
Kolozsvári perek 1956
P. Sebők Anna elsőként dolgozta fel a kolozsvári perek történetét.
Online ár: 2 700 Ft
Kolozsvári perek 1956

Könyvajánló

Arc és Álarc

Online ár:
3 500 Ft
Arc és Álarc

Arc és Álarc

Online ár:
2 500 Ft
Arc és Álarc

Arc és Álarc

Online ár:
2 500 Ft
Arc és Álarc

Arc és Álarc

Arc és Álarc