Könyv

HAMVAS INTÉZET
Örök közelség, ezer emlék
A reprezentatív kötetben Szentkuthy Miklós dedikációinak gyűjteményét veheti kézbe az olvasó. A száz éve született író emlékezetére és tiszteletére összegyűjtött közel kétezer dedikáció műfaji kuriózum a magyar irodalomban.
Online ár: 3 400 Ft
Örök közelség, ezer emlék
Páskándi Géza
Méltó túlélés
A könyv Páskándi Géza 1978 és 1995 között írt tanulmányait, esszéit, leveleit gyűjti egybe, amelyekben a kor és a magyar közélet sarkalatos, heves vitákat csiholó kérdéseivel foglalkozik a neves, erdélyi születésű költő és drámaíró.
Online ár: 1 800 Ft
Méltó túlélés
HAMVAS INTÉZET
Az élet faggatottja
"Kiejtem a szeretet szót, amely úgy hangzik, mint hogyha valami nyári szentimentális marhaság volna, pedig számomra a legnagyobb történelmi realitás, és kötelessége mindenkinek, akinek a kezében az emberiség sorsa van. A moralitás magyarázza meg az én Orpheusom most készülő negyedik kötetének a címét: Véres szamár. A világtörténelem tele van véres háborúkkal, gyilkosságokkal, bosszúállásokkal, soroljam tovább? És ez a bűnös véresség megdöbbent, ez izgat, ez nyugtalanít. Ennek én itt a Budagyöngye sarkában állandó faggatottja vagyok: hogyan lehetne ezt a leggyorsabban megváltoztatni? Hogyan diadalmaskodhatnék a morál, és ismétlem még egyszer a szeretet. Itt egy olyan ember beszél, aki színészkedik, játszik, és mögötte a moralitás lényege áll.”
Online ár: 3 900 Ft
Az élet faggatottja
HAMVAS INTÉZET
A legnagyobb botrány a halál
„Az emberi alapproblémák foglalkoztatnak: a boldogság, a szabadság, a halál, az agresszió, a különböző pszichés bajok. Az, hogy meg kell halni, az a legnagyobb botrány. Szerintem öröklét kellene a halál jogával és nem véges lét a halál kényszerével. A halál egyfajta ítélet, aminek az időpontját tizedeléssel döntik el, és előbb-utóbb mindenki tizedik lesz.”
Online ár: 3 200 Ft
A legnagyobb botrány a halál
John O. Koehler
STASI A keletnémet tikosszolgálat feltáratlan története
John O. Koehler, Ronald Reagan elnök mellett dolgozott kommunikációs igazgatóhelyettesként. Huszonnyolc évig az Associated Press berlini és bonni kiküldött tudósítója volt.
Online ár: 3 700 Ft
STASI A keletnémet tikosszolgálat feltáratlan története
HAMVAS INTÉZET
Kísértő múlt
„Vajon tudjuk-e, hogy milyen politikai döntések szóltak a rendszerváltozás kommunista forgatókönyvének előkészítéséről? Tudjuk-e, hogy miként vett részt a titkosszolgálat a kommunista párt által kezelt pénzek és vagyon külföldre mentésében? Tudjuk-e, hogy milyen felelőssége volt az akkori pénzügyminiszternek és apparátusának a Stasi-pénzek Nyugatra mentésében? Tudjuk-e, hogy hány szt-tisztből lett médiamogul, bankvezér, milliárdos vállalkozó, s ezek mögött milyen politikai erők, hatalomra törő érdekcsoportok állnak? Tudjuk-e, hogy milyen szálak fűzik össze a volt kommunista nómenklatúrát, az elbocsátott légiót, a szervezett alvilágot és a mai újsütetű szociáldemokratáinkat? Hogy milyen, múltban hozott politikai döntések következményeit éljük meg ma is, nap mint nap? Nem, valójában szinte a semmit sem tudunk. A rendszerváltozás valódi, titkos történetének a feltárása még várat magára.” Kövér László
Online ár: 850 Ft
Kísértő múlt

Könyvajánló

Arc és Álarc

Online ár:
3 500 Ft
Arc és Álarc

Arc és Álarc

Online ár:
2 500 Ft
Arc és Álarc

Arc és Álarc

Online ár:
2 500 Ft
Arc és Álarc

Arc és Álarc

Arc és Álarc